Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
Boskalis jaarverslagen 2012

Marker Wadden: baanbrekend ecologisch ontwerp voor natuurherstel

In maart 2016 start Boskalis met fase1 van de aanleg van één van de grootste natuurherstelprojecten van West-Europa: de Marker Wadden.

Lees verder

Inleiding

Onze ISO 14001-certificering, die vertaald is in heldere en praktische richtlijnen, geeft aan dat de toepassing en verbetering van onze milieuprestaties permanente aandacht heeft.

Lees verder

Biodiversiteit en ecosystemen

Boskalis onderscheidt zich met zijn eco-engineering-expertise, gebaseerd op de Building with Nature-filosofie.

Lees verder

Klimaatverandering-gerelateerde activiteiten

Uit wereldwijd wetenschappelijk onderzoek over de afgelopen decennia kan een relatie worden gelegd tussen de grotere hoeveelheid CO2-uitstoot en de verandering van het klimaat.

Lees verder

Emissies

Door innovaties in materieel, werktechnieken, energiebesparing en brandstoffen levert Boskalis ook een bijdrage aan milieuvriendelijke oplossingen voor emissies.

Lees verder

Gebruik natuurlijke grondstoffen

Onze belangrijkste natuurlijke grondstof is zand. Zand wordt gewonnen uit win -gebieden die per project door een klant kunnen worden aangewezen. Daarnaast beschikt Boskalis wereldwijd over gelicenseerde zandwingebieden.

Lees verder

Vlootgerelateerde activiteiten

Ons nieuwe materieel voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van energieverbruik.

Lees verder

Millennials en Building with Nature

De vijver aan talentvolle, gemotiveerde medewerkers voor Boskalis is relatief klein. Het is bovendien een vijver waar veel bedrijven uit vissen.

Lees verder

Inleiding

Zo’n 170 Boskalis medewerkers waren eind 2015 aanwezig bij de feestelijke finale van de tweede Boskalis Innovation Challenge.

Lees verder

Veiligheid

Veiligheid is voor Boskalis een license to operate en heeft als een van onze kernwaardes de hoogste prioriteit in een omgeving en met werkzaamheden die een relatief hoog risicoprofiel hebben.

Lees verder

Talentmanagement

Boskalis streeft een evenwichtige samenstelling van de medewerkerspopulatie na. Er dient een goede balans te zijn tussen ondernemende ‘denkers en doeners’, waarbij continu op voldoende talentvolle en gekwalificeerde medewerkers kan worden gerekend.

Lees verder

Arbeidsvoorwaarden en-omstandigheden

We onderschrijven de principes van de International Labour Organization. Van onze medewerkers valt 38% onder een CAO. Het betreft het merendeel van het zeevarende en uitvoerende personeel.

Lees verder

Duurzame inzetbaarheid

Samen met de Ondernemingsraad en de vakbonden hebben we verkend hoe medewerkers gezond, veilig en gemotiveerd blijven tot hun pensionering. Als werkgever bieden we in de diverse opleidingsprogramma’s het onderdeel Fit for Boskalis aan.

Lees verder

Diversiteit

In een internationale projectenomgeving als de onze die een flexibele, brede en innovatieve aanpak vereist, zien wij diversiteit in een ruime context.

Lees verder

Boskalis lanceert biobrandstof pilot

In 2015 is Boskalis met consortiumpartners GoodFuels Marine uit Nederland en de Finse motorenfabrikant Wärtsilä gestart met een tweejarige biobrandstofpilot.

Lees verder

Inleiding

Integriteit, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid zijn wezenlijke elementen om vertrouwen op te bouwen tussen Boskalis en zijn stakeholders.

Lees verder

Algemene zakelijk principes

Boskalis kent een Gedragscode die gebaseerd is op internationale richtlijnen als de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Lees verder

Ketenbeheer

Boskalis onderhoudt relaties met ongeveer 1.375 leveranciers voor de centrale inkoop van machinery, hydrauliek, elektro- & survey-equipment, slijt- & constructiedelen en facilitaire- en verbruiksgoederen.

Lees verder

Corporte Governance

Boskalis heeft een tweelaags bestuursmodel; bestuur en toezicht zijn gescheiden.

Lees verder

Over dit verslag

Sinds 2009 brengen wij een Corporate Social Responsibility (CSR)-verslag uit. Met dit CSR-verslag leggen wij aan al onze stakeholders verantwoording af over ons CSR-beleid.

Lees verder

GRI Tabel

In dit verslag rapporteren wij volgens de de GRI-richtlijnen (versie G3.1). In onderstaande tabel staan de GRI-indicatoren waarover wij rapporteren en verwijzingen naar de hoofdstukken en pagina’s, waar deze informatie staat vermeld.

Lees verder

HR gegevens

Op totaalniveau zijn de medewerkers van Anglo Eastern, de bemanning van de Dockwise-schepen, inbegrepen in de telling vanwege de substantiële omvang van deze groep.

Lees verder

Vertificatie verklaring

Ter attentie van de Stakeholders van Royal Boskalis Westminster N.V.

Lees verder

Begrippenlijst

Backhoe dredger Een grote, hydraulische graafmachine, gemonteerd op het uiteinde van een ponton. Het ponton wordt stevig verankerd met spudpalen. Een backhoe kan een verscheiden heid aan materialen met grote nauwkeurigheid baggeren.

Lees verder