Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
Boskalis jaarverslagen 2012

Holding en Eliminaties

Niet-toegewezen activiteiten hoofdkantoor.

HOLDING EN ELIMINATIES

 

2015

 

2014

(in miljoenen EUR)

    

Omzet-eliminaties

 

-15,2

 

-7,1

EBITDA

 

-30,3

 

-48,1

Nettoresultaat van strategische deelnemingen

 

-2,8

 

0,0

Bedrijfsresultaat (EBIT)

 

-51,8

 

-47,9

Segmentresultaat

Het bedrijfsresultaat omvat vooral de gebruikelijke niet-­toegewezen kosten van het hoofdkantoor, evenals een aantal niet-­toegewezen (veelal eenmalige) baten en lasten.

Naast deze kosten is een negatief resultaat van per saldo EUR 3,4 miljoen verantwoord op het belang in Fugro. Dit resultaat bestaat uit een positieve herwaardering uit het eerste halfjaar (EUR 28,5 miljoen), een impairmentlast per jaareinde (EUR 28,8 miljoen) en ons aandeel in een negatief operationeel resultaat van Fugro.

Ons aandeel in het operationele resultaat van Fugro bedraagt EUR 3,1 miljoen negatief en is verantwoord als nettoresultaat van strategische deelnemingen. Conform IFRS is het door Fugro gerapporteerde resultaat gecorrigeerd voor de effecten van de door Boskalis, in het kader van de herclassificatie als ‘geassocieerde deelneming’, uitgevoerde Purchase Price Allocation.

Toegevoegd aan Mijn verslag Voeg toe aan Mijn verslag