Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
Boskalis jaarverslagen 2012

Vlootontwikkelingen

Met de implementatie van de divisiestructuur begin 2015 is de verantwoordelijkheid voor de Dredging en Offshore vloot ondergebracht in de respectievelijke divisies. Voor de Towage joint ventures vindt het operationele beheer van de vloot binnen de joint ventures plaats. Boskalis investeert gericht in de vloot om de sterke marktpositie te behouden of uit te breiden. De volgende ontwikkelingen vonden plaats in 2015:

Dredging

  • In januari 2015 is de sleephopperzuiger Freeway gedoopt en in de vaart genomen. Het schip heeft een capaciteit van 4.500 m³

  • De bouw van de megacutter met een totaal geïnstalleerd vermogen van 23.700 kW en een pompvermogen van 15.600 kW verloopt volgens plan. Het schip wordt naar verwachting in de loop van 2017 aan de vloot toegevoegd.

  • In de eerste helft van 2016 zal de vloot worden uitgebreid met ’s werelds grootste backhoe dredger, de Magnor. Met een totaalvermogen van 4.100 kW kan de bucket van de Magnor circa 67.000 kilo gebaggerd materiaal optillen.

  • Een nieuwe Water Injection Dredger zal in de eerste helft van 2016 in de vaart worden genomen. Dit schip zal onder andere worden ingezet voor onderhoudswerkzaamheden in havens.

  • Met de aangekondigde acquisitie van STRABAG Wasserbau zal de Dredging vloot versterkt worden met twee jonge, ondiepstekende sleephopperzuigers met een capaciteit van 7.350 m³, een grote moderne backhoe dredger en vier zelfvarende bakken.

Offshore

  • In het verslagjaar is de Dockwise vloot uitgebreid met het halfafzinkbare zwaar transportschip White Marlin. Dit zusterschip van de Black Marlin heeft een laadvermogen van 72.000 ton en is in februari 2015 in de vaart genomen.

  • De drijvende bok Asian Hercules III is eveneens in februari 2015 opgeleverd. De Asian Hercules III heeft een hefvermogen van 5.000 ton en maakt deel uit van de vloot van onze joint venture Asian Lift Singapore.

  • In de tweede helft van 2015 is het zeegaande ponton Giant 7 gedoopt. Het zusterschip van de Giant 5 en 6 heeft een laadvermogen van 21.000 ton en is omgebouwd tot kraanschip. De Giant 7 beschikt over een accommodatie voor 80 personen en wordt ingezet op het Wikinger offshore windparkproject.

Toegevoegd aan Mijn verslag Voeg toe aan Mijn verslag