Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
Boskalis jaarverslagen 2012

ICT

In 2015 heeft de ontwikkeling van het nieuwe ERP­-systeem voor Boskalis goede vorderingen gemaakt, nadat in 2014 de processen van de verschillende bedrijfsonderdelen in kaart zijn gebracht. Door de verschillende karakteristieken van de divisies Dredging & Inland Infra enerzijds en Offshore Energy anderzijds wordt gebruik gemaakt van twee ERP­-programma‚Äôs, respectievelijk Infor LN en SAP. Hiermee is het systeem begin 2016 live gegaan. Conform plan is daarnaast het verbeterde consolidatieprogramma SAP BPC, dat de financiële rapportage op groepsniveau heeft vereenvoudigd, eind 2015 tijdens de budgetronde in gebruik genomen.

Ook ten aanzien van HR-­management is in het verslagjaar veel gerealiseerd rond de harmonisatie van systemen. Gezien de vele overnames in de afgelopen jaren was er sprake van een groot aantal leveranciers van HR-­systemen binnen Boskalis. Door middel van de invoering van één systeem is de toegankelijkheid en de eenduidigheid van de informatie geoptimaliseerd en de efficiëntie en effectiviteit verder vergroot. Vooralsnog richt het systeem zich op medewerkers in dienst van een Nederlands organisatie­onderdeel, waarna het in het komende jaar ook in andere landen geïmplementeerd zal worden.

Een nieuw CRM-­systeem is geïmplementeerd teneinde de behoeften van de commerciële teams binnen de Dredging & Inland Infra en Offshore Energy divisies beter te faciliteren. Daardoor is het inzicht in de pijplijn van potentiële projecten, zowel organisatiebreed als divisie­overstijgend, sterk verbeterd.

Voor 2016 is de ambitie om naast de verdere uitrol van het ERP­-systeem ook de tijdsregistratie in één nieuw systeem onder te brengen, evenals de tweede fase van het HR-managementsysteem ten aanzien van performance management en talentontwikkeling.

Toegevoegd aan Mijn verslag Voeg toe aan Mijn verslag