Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
Boskalis jaarverslagen 2012

Sociaal-economische effecten

Met onze activiteiten faciliteren we verdere welvaartsontwikkeling van lokale gemeenschappen en bieden we innovatieve, veilige en duurzame oplossingen, ook in afgelegen en kwetsbare gebieden, ten aanzien van:

  • Bescherming tegen overstromingen, mede ten gevolge van klimaatverandering, door de uitvoering van projecten als de Hondsbossche en Pettemer Zeewering.

  • Groeiende vraag naar (duurzame) energie door onze activiteiten op het gebied van windmolenparken. Een voorbeeldproject is DolWin2.

  • Landaanwinning voor wonen, werken en recreëren zoals met de projecten Pluit City in Indonesië, FP1 in Singapore en Punta Pacifica 2 in Panama.

  • Groei van de wereldhandel door de aanleg en onderhoud van havens en waterwegen zoals de uitbreiding van het Suezkanaal in Egypte.

  • Assistentie van schepen in nood en olieverwijdering, waarmee potentieel grote milieuschade wordt voorkomen, zoals met de verwijdering van 427 ton zware olie en 125 ton dieselolie uit het gezonken vrachtschip Flinterstar.

Toegevoegd aan Mijn verslag Voeg toe aan Mijn verslag